Om kusten

Om Kusten

Fakta om kusten samt viktiga telefonnummer.

Costa del Sol den spanska Solkusten

Fakta om kusten

Invånare 2000000
Närmaste flygplats Malaga, Gibraltar
Max. temperatur 40 C
Min. temperatur 8 C

Costa del Sol ligger längs Spanien södra kust och sträcker sig från Gibraltar i väster till Nerja i öster. Den internationella flygplatsen ligger i Malaga och är Spaniens 3:e största flyglats.

Mer än 1 miljon människor har bosatt sig här varav nästan 300,000 är av icke spansk härkomst. Med 330 soldagar om året är Costa del Sol privilegierad med sitt klimat, vilket består av milda vintrar och varma somrar.

En gång i tiden ett lugnt fiske samhälle, nu är Costa del Sol ett av de främsta turistmålen i Spanien och lockar turister världen över. Huvudstaden är Malaga och de viktigaste turistmålen är Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Estepona, Nerja och naturligtvis, Marbella som har blivit känt som ”en lekplats för de rika och kända”.

Med över 60 golfbanor, är det inte överraskande att Costa del Sol även kallas för Costa del Golf, Golfkusten.

Antalet och kvalitén på golfbanorna samt det milda klimatet lockar tusentals golfentusiaster varje år.

Det fantastiska klimatet gör att du kan njuta av ett brett utbud av utomhusaktiviteter året runt. Med solsken året runt, härliga sandstränder, rik lokal kultur och ett brett utbud av aktiviteter är det inte konstigt at miljontals turister besöker Costa del Sol varje år.

Med ett stort utbud av aktiviteter, är Costa del Sol ett utmärkt val för semestern.

 

Fakta Om Malaga

Invånare 600000
Höjd över vattnet 11 meter
Närmaste flygplats Malaga
Avstånd till flygplats 8 km
Avstånd till strand 0 meter
Max. temperatur 40 C
Min. temperatur 8 C

Malaga är en hamnstad på Costa del Sol och huvudstad i Málagaprovinsen i regionen Andalusien. Den är i storlek Spaniens femte stad med nästan 600 000 invånare. Staden ligger praktiskt taget på mitten av Costa del Sol. Málaga är inte någon turistort i den bemärkelsen att den har många hotellplatser att erbjuda, men det är den enda storstaden på kusten och har ett rikt affärsliv, till exempel finns varuhuskedjan El Corte Inglés där.
Många länder har beskickningar i Málaga; här finns bland annat det svenska konsulatet. Staden har två floder: Guadalmedina delar stadens centrum i två delar, och i de västra stadsdelarna mynnar provinsens största flod Guadalhorce ut.
Stadens modernare delar ligger på högra sidan av Guadalmedina-floden, medan Málagas historiska centrum och den gamla staden finns på vänstra sidan.

Förutom från hamnen och området för fartygsbyggande får Málaga sin försörjning från järn-, stål- och metallindustrin. Málaga har även livsmedelsindustri. Vingårdar finns runt omkring staden och producerar vin av hög kvalitet.

 

Fakta Om Benalmadena

Invånare 58855
Höjd över vattnet 0 meter
Närmaste flygplats Málaga
Avstånd till flygplats 20 km
Avstånd till strand 0 meter
Max. temperatur 40 C
Min. temperatur 10 C

Bara 12km från Malaga flygplats ligger Benalmádena. Staden är beläget på kusten mellan Torremolinos och Fuengirola, två städer bara 11km bort.

Benalmádena har en befolkning på cirka 53,000 invånare, vilket nästan fördubblar med turister under högsäsongen. Medeltemperaturen ligger på runt 19 grader.

Benalmádena är indelat i 3 områden, och kombinerar en traditionell spansk by med en modern kustort. Uppe på berget ligger Benalmádena Pueblo, en typisk vitkalkade andalusisk by, lite längre ner ligger Arroyo de la Miel, ett myllrande bostadsområde, och nere vid kusten ligger Benalmádena Costa, en av de livligaste turistattraktionerna på Costa del Sol.

Benalmádena är perfekt för en familjesemester. Nere vid kusten ligger Sea Life akvarium och Selwo Marina, hem till delfiner och sälar. Högre upp ligger Paloma Park, en stor park med en liten sjö och olika djur. Kustens äldsta och största nöjespark, Tivoli World, är också belägen i Benalmadena .

För en underbar utsikt kan man ta linbanan 770 meter upp Calamorro berget och beundra panoramautsikten över Sierra Nevada, Gibraltar och på en klar dag även Marocko och dess Atlasberg.

 

Fakta Om Fuengirola

Invånare 71600
Höjd över vattnet 6 meter
Närmaste flygplats Malaga
Avstånd till flygplats 25 km
Avstånd till strand 0 meter
Max. temperatur 40 C
Min. temperatur 10 C

Kuststaden Fuengirola ligger 30 km från Marbella och 18 km från Torremolinos. Malaga flygplats ligger 31km bort i öst.

Fuengirola har en befolkning på mer än 65,500 invånare, där av en fjärdedel är utlänningar. Staden tar emot ett stort antal turister varje år. Fuengirola har ett subtropiskt Medelhavsklimat med en medeltemperatur på 18 grader.

Fuengirola är en livlig stad med massor av olika faciliteter både för turister och för dem som bor där. Det finns många butiker i centrum, ett nytt köpcentrum, två biografer och på tisdagar äger Costa del Sols största loppmarknad rum här. Resenärer kan hitta ett stort utbud av både spanska och internationella restauranger och nattlivet är väl värt att utforska.

Moriska slottet vid stranden har en fantastisk utsikt och här organiseras ett flertal festivaler under året. De romerska baden är också något spännande att utforska.
Om du reser med barn är Fuengirola Zoo ett måste. Det är en av de bästa i världen med otroliga skapade miljöer inspirerat från Afrika, Asien och Madagaskar.
Här finns det också en Skate park, vilket anses vara bland de bästa i Europa.

Fuengirola har en väldigt fin strandpromenad som går längs den 8km sandstranden .   För sport entusiaster finns det möjlighet att dyka, segla och spela golf.

Den internationella turistorten Fuengirola ger dig det bästa av två världar – stor stad och badort.

 

Fakta Om La Cala de Mijas

Höjd över vattnet 0 meter
Närmaste flygplats Málaga
Avstånd till flygplats 25 km
Avstånd till strand 0 meter
Max. temperatur 40 C
Min. temperatur 8 C

La Cala de Mijas ligger 5 minuter utanför Fuengirola och det är oftast här våra objekt startar och endast  28 minuter från Malaga flygplats. La Cala de Mijas var tidigare en liten fiskeby och är ett mycket trevlig ställe med många resturanger och en fantastisk strand. I närheten av la Cala (5 minuter med bil) har man 6 golfbanor. Här har vi bland annat nyproducerade lägenheter i 2 olika urbanisationer, Residencial Alamar och Oasis La Cala med priser som startar så lågt som 119 000 Euro. För den golfintresserade så tar man bilen knappa 10 minuter upp till La Cala Golf, detta är verkligen paradiset för den golfintresserade, många olika banor, fantastiskt fina villor och radhus där många gånger ett medlemskap i golfklubben ingår i husköpet. Här är golfbilar en vanlig syn på vägarna.

 

Fakta Om Calahonda

Invånare 20000
Höjd över vattnet 0 meter
Närmaste flygplats Malaga
Avstånd till flygplats 40 km
Avstånd till strand 0 meter
Max. temperatur 40 C
Min. temperatur 8 C

Calahonda finner vi endast 5 minuter med bil från La Cala de Mijas  och 38km från flygplatsen. Calahonda har ett rikt utbud på restauranger och barer. Här råder ett lugnare tempo och en gemytligare atmosfär jämfört med de turisttäta städerna Torremolinos, Fuengirola och Marbella. Här finns också allt man kan behöva inom bekvämt avstånd såsom affärer av alla de slag, banker, apotek, läkare samt stora livsmedelsbutiker. Även Mc Donalds går att hitta. Calahonda har 4 golfbanor och närhet till ytterligare tio stycken. För dig som inte vill köra bil i Calahonda finns det ett litet, trevligt tåg som går ca 1 gång per timme och tar dig runt i Calahonda på dess gator.

 

Fakta Om Cabopino

Höjd över vattnet 0 meter
Närmaste flygplats Malaga
Avstånd till flygplats 30 km
Avstånd till strand 0 meter
Max. temperatur 42 C
Min. temperatur 8 C

Cabopino (pine cape) kallas ibland för den mest välbevarade juvelen längs Costa del Sol. Strikta byggregler har givit den lilla hamnstaden ett unikt utseende som skapar en harmoni och gemytligt tillstånd för dess invånare. Denna lilla hamnstad kan inte skapa annat än ett lugn för den som träder i dess famn. Konstgjorda rev runt om stranden skapar ett skydd mot väderelementen vilket bidrar till mindre vågor och vind vilket gör den till väldigt barnvänlig. Små affärer finner du längs de små gatorna i Cabopino och stora varuhus finns bara 5 minuter bort i Calahonda.

 

Fakta Om Elviria

Höjd över vattnet 0 meter
Närmaste flygplats Málaga
Avstånd till flygplats 45 km
Avstånd till strand 0 meter

Elviria finner vi endast 45km från Malaga flygplats och 15 minuter öster om Marbella. Eftersom Elviria är en kusturbanisation, ligger det mesta endast en kort promenad från stranden.

Elviria sträcker sig även en bit inland där det finns golfbanorna Santa María and Santa Clara golf men även här så finner du flertalet golfbanor bara minuter bort med bil. För dem som hellre använder annan motion så finns en väldigt fin anläggning som heter The El Casco Tennis club, som nära granne vid havet så finns Cabopino om man framåt kvällen vill sätta sig på en restaurang med lite havsutsikt och se solen gå ner.

Los Monteros och Santa Clara är endast 15 minuter med bil från de centrala delarna av Marbella och är beläget dels på kustsidan och dels på bergssidan med motorvägen i mellan som leder direkt till flygplatsen. Även här finns ett mecka för den golfintresserade med de fina golfbanorna Los Monteros golf och Santa Clara golf. Här finns väldigt fina villor och radhus från ca € 450 000 och upp.

 

Fakta Om Marbella

Invånare 99000
Höjd över vattnet 0 meter
Närmaste flygplats Malaga
Avstånd till flygplats 52 km
Avstånd till strand 0 meter
Max. temperatur 40 C
Min. temperatur 8 C

Marbella som många förknippar med lyx och flärd sträcker sig 27km längs Medelhavskusten mellan Malaga stad i öster och Gibraltar i väster. Malagas internationella flygplats ligger 58km bort eller cirka 40 minuter med bil.

Marbella är den näst största staden i provinsen och har över 130,000 invånare, av vilka 15 % är utländsk härkomst. Antalet invånare fördubblas under sommarmånaderna då Marbella förvandlas till en metropol för de rika och kända. Marbella kan skryta med att ha det bästa klimatet i Europa med en medeltemperatur på runt 16 till 30 grader och mindre än 50 dagars regn per år.

En gång en liten fiskeby, nu i dagens läge är Marbella ett av de lyxigaste internationella turistmålen i Europa.

Den gamla charmen finns fortfarande kvar i den gamla delen av staden, med smala gator och historiska byggnader. Här finns det massor av mysiga tapasbarer och ett pulserande nattliv.

Nere vid vattnet ligger det tropiska trädgårdar och en lång marmor strandpromenaden som har massor av barer och lyxiga restauranger. Marbella har två småbåtshamnar – en mitt i stan och den andra, Puerto Banús, ligger 7km västerut. Puerto Banús är känd för sina lyxbåtar, lyxbilar, internationella restauranger och designbutiker.

Med över 15 världsklass golfbanor, är Marbella ett golf paradis och sina golfområden är en stor turistattraktion.

Det som förbinder Marbellas centrum med Puerto Banús kallas för “Golden Mile”, en oändlig sträcka av prestigefyllda, exklusiva lyxvillor vilket är hem till dem rika och kända.

Letar du efter lyx och glamour så är Marbella det utmärkta resmålet för en oförglömlig semester eller för ert framtida boende.

Om Kusten

Östra infarten till Marbella

Fakta Om Puerto Banus

Invånare 31000
Höjd över vattnet 0 meter
Närmaste flygplats Malaga
Avstånd till flygplats 58 km
Avstånd till strand 0 meter
Max. temperatur 40 C
Min. temperatur 8 C
 

Puerto Banus

Den lyxiga småbåtshamnen i Puerto Banús ligger 7,5 km från Marbella centrum. Malagas flygplats ligger 60 km bort och Gibraltars flygplats ligger 70km bort.
Puerto Banús lockar över 4 miljoner besökare varje år och är ett känt semestermål.
Privilegierad av det behagliga klimatet erbjuder Puerto Banus runt 320 soldagar per år.

Designat som en exklusiv hamn för det internationella jet-set folket, är Puerto Banús ett av de mest exklusiva områdena på Costa del Sol.

Njut av solen medans du tar en promenad eller sitter på en av de många restaurangerna och kaféer runt hamnen och tittar på alla lyxbåtarna och lyxbilar som kör förbi. Det flesta topp designer har affärer här och dessutom finns det tre köpcentrum, inklusive Spaniens mest kända varuhus, El Corte Inglés.

Puerto Banús väcks till liv på kvällarna när alla gator, barer, klubbar, casino och bion fylls med lokalbefolkningen och turister som går ut för att njuta av all lyx och glamour som Puerto Banus nattliv har att erbjuda.

För underhållning under dagarna finns det trendiga beachklubbar på stränderna som erbjuder allt du behöver för lite lyx avkoppling som extra stora solstolar, chill-out musik, cocktails och mycket mer. Golfare är väl omhändertagna med ett utmärkt urval av golfbanor i närliggande Golfdalen i Nueva Andalucia.

Om du letar efter lyx och glamour med utmärkta anläggningar, se då till att du besöker Puerto Banús.

Vill ni se vilket fastighetsutbud det finns här så kika gärna i vår databas http://nordicestates.se/sok-bostad/

En av många lyxbilar i Puerto Banus

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-47rKvSgFq4&feature=related[/youtube]

 

Fakta Om Nueva Andalucia

Invånare 14000
Höjd över vattnet 30 meter
Närmaste flygplats Malaga
Avstånd till flygplats 55 km
Avstånd till strand 2 km
Max. temperatur 40 C
Min. temperatur 12 C

Ovanför Puerto Banus sträcker sig Nueva Andalucia upp mot bergen, vackra bebyggelser som med sin höjd bidrar till underbara utsikter och vackra fastigheter. Här finner den golfintresserade verkligen sitt lystmäte genom de otroligt många golfbanorna, Las Brisas, Los Naranjos, Aloha Golf and La Dama de Noche etc. är några av de otroligt fina banorna. Här finns även internationella skolor, affärer för inredning, golf, antikviteter, tjurfäktningsarena och ett kasino.

Här finns många objekt som verkligen har behållit den andalusiska charmen, vita byggnationer med vackra detaljer. En naturlig samlingspunkt blir Centro Plaza där det finns massvis med restauranger, små cafèr, gym, dansstudios, supermarket, frisörer ja till och med svenskt blandgodis i närheten. Härlig atmosfär framåt kvällen när solen gått ner och människor går ut för att äta den traditionella sena middagen, denna sociala faktor är en del av Spaniens charm. 

Fakta om kusten

 

 

Fakta om Benahavis

Invånare 5000
Höjd över vattnet 150 meter
Närmaste flygplats Malaga
Avstånd till flygplats 78 km
Avstånd till strand 7 km
Max. temperatur 35 C
Min. temperatur 5 C

Benahavis ligger mellan Marbella och Estepona och ca 7km från kusten samt endast 21km från storstadspulsen i Marbella. Malaga flygplats ligger endast 79km bort och dit kommer man behagligt med den stora fina motorvägen. Benahavis mittpunkt är en liten pittoresk bergsby som trots allt är välbesökt på grund av sina fina restauranger och härliga atmosfär. Inne Benahavis så är det väldigt begränsat med bilar, här tar man sig fram genom att gå längs de smala vägarna så man verkligen får se vad det är som gör denna by så speciell och omtyckt.

Benahavis är också kommunen som är rikast i Spanien så innehållet av väldigt fina villor är nästan obegränsat.

 

Fakta Om San Pedro de Alcantara

Invånare 27000
Höjd över vattnet 0 meter
Närmaste flygplats Malaga
Avstånd till flygplats 50 km
Avstånd till strand 0 meter
Max. temperatur 40 C
Min. temperatur 8 C

San Pedro är närmaste granne till Puerto Banus och smälter ihop med Estepona i väster precis som med Puerto Banus åt öster. Vacker strandpromenad med små restauranger, gågata för shopping i centrum men även större matbutiker och allt till lägre priser än sina grannar i öst. Här upplever man den spanska livsstilen på nära håll och besöker gärna detta område ofta.

Man har verkligen behållit den Spanska känslan och till största delen är det spanjorer som bor i San Pedro men har på senare tid utvecklats med nya restauranger, nya lekplatser, ny Boulevard samt tunnel så är en ort på snabb framfart.

 

Fakta Om Estepona

Invånare 59000
Höjd över vattnet 0 meter
Närmaste flygplats Gibraltar, Malaga
Avstånd till flygplats 45 km
Avstånd till strand 0 meter
Max. temperatur 40 C
Min. temperatur 8 C

Ytterligare några minuter bort från Puerto Banus längs kusten finner vi den vackra kuststaden Estepona som har behållit större  delen av sin andalusiska charm trots den internationella utvecklingen i området. Inne i stadskärnan är det spansk atmosfär som råder med spanska restauranger och affärer. Denna gamla fiskeby har en lång och underbar strand som uppfyller de flesta soldyrkares behov. Även här finns det utmärkta möjligheter för den golfintresserade med närheten till många högkvalitativa banor och billigare boende.

 

Om Kusten

 

Lokala Telefonnummer för Marbella:

Nödsamtal

Polis och Ambulans 112

Lokal Polis  092

Medicin

Ambulans Marbella  902 505 061

Ambulans Coin  952 453 267

Brandkår

Nödnummer  080

Marbella  952 774 349

Estepona 952 804 483

Konsulat

Svenska  952 604 383

Danska  952 226 373

Turist information

Marbella  952 771 442

Coin  952 822 818

Estepona  952 822 818

San Pedro  952 785 252

Apotek öppet 24 tim.

Marbella, Urb. Artola. Ctra Cadiz, km 194  –  952 83 25 89

Taxi

Marbella  952 774 488

Mijas Costa  952 476 593

Buss Transport

Marbella  952 764 400

Coin  952 450 366

San Pedro  952 781 396

Estepona  952 800 249

Fakta om spanska Solkusten presenterat av Nordic Estates

 

 

Följ Oss

Kontakta oss

contact_us

Väder Marbella

juni 20, 2018, 15:06
Mostly sunny
Mostly sunny
24°C
real feel: 26°C
humidity: 59%
wind speed: 4 m/s W
sunrise: 07:01
sunset: 21:41